Schnauzerflickorna

Senaste inläggen

Av Libby, Cara o Gizza - 19 maj 2012 22:51

Efter tio veckors uppehåll med bilkörning för vår matte så har hon äntligen fått klartecken att det är OK att köra bil med hennes ”nya” knä. Hon har jättemånga ärenden att göra, mycket som släpat efter säger hon. Förra helgen tog vi en långtur till Gävle brukshundklubb för att gå på utställning och fick  då träffa flera kompisar till oss och även till matte. Vi, Libby och Cara, ställdes inte ut och det var skönt att sitta utanför ringen och titta på alla vackra hundar. När utställningen var över åkte vi in till Gävle och tog en skön långsam promenad längs med Gavleån. Matte orkar ännu så länge inte gå så fort och använder oftast en krycka att stödja sig på. Det gör inte oss så mycket för vi hann då med att fånga in massor av härliga dofter.

 

 

Det är både gammal och ny bebyggelse längs med ån.

   

Matte är som vanligt rädd att vi skall  ramla över kajkanten.


Matte har också hunnit med att träffa Gizza och hennes små valpar som nu blivit sex veckor.

Nyvakna valpar har upptäckt att mamma Gizza har dykt upp, vilket betyder ett mellanmål.

  När Gizza flyttar sig så följer valparna efter, hon lägger sig inte utan nu får de passa på att få sig en  slurk på stående fot. 


Här försöker Gizza få ordning på sina små och en av valparna ville ha mer men då sa Gizza ifrån, att nu får det räcka.  Under tiden valparna undersökte naturen passade Gizza på att hoppa upp i mattes knä och bli klappad och pussad på.

 Världen är ganska stor för en liten valp. 

 


När valparna varit ute ett tag blev de trötta och intog valpsängen. Tre stycken hade lagt sig när den fjärde kom och lade sig tvärs över sina syskon. Den femte lade sig en bit bort. 
ANNONS
Av Libby, Cara o Gizza - 2 maj 2012 16:03

Jag och vår dotter Marie har varit till Kennel New Era för att få se Gizzas valpar. Vi kom samtidigt med en blivande valpköparefamilj och efter lite välkomstprat släpptes en schnauzer och flera dvärgschnauzrar ut ur huset för att få hälsa på besökarna. En av dvärgarna ställer sig med frambenen mot mina ben och viftar glatt på svansen, tänk det är Gizza som jag inte har träffat på många, många veckor som upptäcker att hennes matte har kommit. Kändes underbart att hon kände igen mig eftersom hon vistats på kenneln under en längre tid p.g.a min knäoperation.

   

När vi sedan kom in i köket där valparna nu vistas gick Gizza direkt och lade sig så att de små fick dia henne. De små som nu är fyra veckor kunde förflytta sig med små vingliga ben. Det är fem olika små individer redan och så söta.

  

De är inte så stora. 

       

Vi satte oss senare, efter att vi beundrat de små, utanför och då kom Gizza och hoppade upp i mitt knä så jag fick tillfälle att pussa och kela med henne. Det var så mysigt att få träffa henne och jag hade gärna tagit henne med mig men för hennes och valparnas skull gick det förstås inte och jag vet att hon har det så bra där hon är.  Det är skönt att jag har Cara och Libby här hemma så saknaden efter Gizza är inte så tung ändå.

 

Mätta och belåtna valpar.

ANNONS
Av Libby, Cara o Gizza - 30 april 2012 20:32

     

Vi, Libby och Cara, har haft en trevlig dag tillsammans med vår lillmatte Marie. God lunch hade hon med sig till matte och husse och till efterrätt fick de jordgubbar med glass.  Vi fick slicka glasskålarna förstås och sedan fick vi en skön långpromenad tillsammans med henne vilket vi uppskattade. Efter det åkte Marie hem till sig och vi gick in och vilade oss efter att varit ute hela dagen.  I morgon skall matte och Marie åka till Kennel New Era och beundra Gizzas små valpar. De små är nu fyra veckor.

Av Libby, Cara o Gizza - 21 april 2012 11:22


 Nu har Gizzas valpar hunnit bli drygt två veckor och de har nu öppnat sina ögon och har även fått smaka på köttfärs vilket uppskattades.

   


Godast är nog när man kan få mat från mamma.Gizzas kompis Diego som bor på kenneln älskar alla valpar och har nu äntligen fått komma in till dem. Han har säkert väntat sedan valparna föddes. Här ser ni hur han njuter av att gosa med de små. Skönt för Gizza att hon har någon som passar dem när hon vill vara ute lite längre tid i trädgården.

Av Libby, Cara o Gizza - 8 april 2012 20:52

Fina bilder på Gizzas två dagar gamla valpar. Enligt Yvonne, uppfödaren, är Gizza en enastående mamma som tar väl hand om sina små. Vi hundar här hemma som räknar henne som barnsligast i flocken och som alltid är den som är med på lek och stoj förstår nu att hon har mognat till en öm moder. Se på bilden nedan hur fint hon ligger för att hennes små skall kunna dia. Klicka på bilderna om ni vill se dem större.


     


Vi avslutar med att visa en bild på de små, fyra dagar gamla. Gizza har gott om mat och de går fint upp i vikt.


 

Av Libby, Cara o Gizza - 4 april 2012 08:03 

Natten har varit orolig här hemma. Matte har inte sovit så mycket och nu på morgonen har vi förstått varför. Hon har varit i kontakt till och från med Yvonne, Gizzas uppfödare, under flera timmar i natt och anledningen är att Gizza har blivit mamma till fem valpar, två tikar och tre hanar. Enligt Yvonne mådde alla valpar bra och hade fin födelsevikt. Grattis Gizza till dina små säger vi hemmavarande hundar, som kan kalla oss moster Libby och moster Cara.   

Av Libby, Cara o Gizza - 3 april 2012 17:36

     

Gizza har i dag bäddat och lagt sig i valplådan, kommer det att hända något snart? Vi väntar med spänning vad som kan finnas i hennes mage.

Vi har under natten till onsdagen fått reda på att superduktiga Gizza hittills fött tre valpar.

Av Libby, Cara o Gizza - 30 mars 2012 12:28

Nu är det en vecka kvar till att Gizza skall föda sina valpar. Av den stora magen att döma ser det ut som det är massor av valpar.    Vi här hemma håller våra tummar och tår att allt går bra.


 

Presentation


Den här bloggen handlar om två schnauzrar, Libby och Cara, och en dvärgschnauzer, Gizza. Libby, är född 2000 och Cara är född 2005. Gizza, New Era´s Havanna, är född 2009.

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015
>>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Schnauzerflickorna med Blogkeen
Följ Schnauzerflickorna med Bloglovin'

Sök i bloggen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se