Schnauzerflickorna

Senaste inläggen

Av Libby, Cara o Gizza - 16 januari 2013 08:15

 


  Finaste Libby fyller 13 år i dag.   


 


 


Vi, Cara och Gizza, undrade vad vi skulle uppvakta henne med.    Bollar eller leksaker är hon inte så värst intresserad av längre, om det inte gäller uppletande. Mest uppskattar hon mat i alla dess former.


 


Då kom vi på en strålande idé. Märgben gillar hon, och även vi, därför fick hon tre stycken. Givmild som hon är delade hon med sig till oss, vilket vi hade räknat med .  Märgen hjälpte matte oss att ta ur innan vi fick dem, visserligen väldigt gott men kanske lite väl fett för våra magar. Säkert blir det något extra gott i våra matskålar senare på dagen.ANNONS
Av Libby, Cara o Gizza - 9 januari 2013 12:11

Nu har det gått några dagar in på det nya året. Vi önskar er en god fortsättning på det nya året, 2013.


 

Julblomman hann inte med att slå ut till jul utan är nu på gång.

Vår matte slutade det gamla året och inledde det nya året med att i flera dagar så gott som hela dagarna ligga på soffan. Ett riktigt ont ryggskott satte stopp för henne att fira in det nya året på annat sätt. Vad gjorde det, vi höll henne så gärna sällskap i soffan..


                                                


Nu har hon blivit bättre och kan återigen gå på gymmet för att träna upp sina knän och även nu ryggen.Inte nog med det. Stackars Cara fick i går besöka veterinären. Hon råkade ut, för första gången, för en analsäcksinflammation med vad det innebär. Spola ur analsäcken, antibiotika, krage och ont. Hon har haft otur sista tiden med flera veterinärbesök. Ett klobrott för ca 1 ½ månad sedan och på det en ögoninflammation. Nu får det räcka för hennes del.

 

 Ha det gott och gå försiktigt så ni inte halkar omkull.

 ANNONS
Av Libby, Cara o Gizza - 22 december 2012 11:46

Vi  här hemma vill önska er som tittar in en trevlig jul och vi hoppas på ett nyår utan smällare. Vi bryr oss inte men vi har kompisar som blir rädda och vill knappt gå ut för detta oväsen.


   

Av Libby, Cara o Gizza - 17 december 2012 15:57

För några dagar sedan hade vi många minusgrader . Nu är temperaturen runt noll. Vår matte föredrar några minusgrader. Den yngsta och minsta hos oss bryr sig inte vilken temperatur det är. Vi har skottade gångar på tomten där vi kan röra oss på men den lilla måste förstås ut i den djupa snön, vilket just nu resulterar i massor av snöbollar på hennes ben. På promenaderna skall hon inte gå vid vägkanten utan upp och ner på snövallarna. Hon gillar snö.


Gizza som försöker att få igång Cara till lek. 


 

Vilket hon lyckades med.


 

Nu får du allt ge dig, tycker Cara.


I helgen var det årets höjdpunkt i utställningssammanhang. Vår matte var där och beundrade alla vackra hundar. Pappan till Caras valpar visades upp med gott resultat. Han kom på andra plats, av 28 hundar, i vår grupp. Stilig kille. Även en dotter till Cara visades upp med bra resultat. Gizzas vackra dotter Tess var för ung för att få delta. Ingen av oss ställdes ut utan vi fick vara kvar hemma.

Bild fotad med mobilkamera. Där nere i stora ringen står den snygga schnauzerkillen. 

Av Libby, Cara o Gizza - 4 december 2012 12:41

Nu har vi fått snö med allt vad det innebär. Snö i våra pälsar, snöskottning och halkiga vägar. Vi gillar snön. Nu när det har det varit kyligare några dagar är det bra för då slipper den yngsta snöbollar på benen.


   

          Gizza gillar att springa i snön men när det var minus 13 grader fick hon ta på sig sitt täcke.


 

 Med kylan blir det många fåglar som vill ha mat.En fin stenknäck med sin stora näbb gästade oss. Snabb att knäcka solrosfrön. Bilden har jag  lånat här.


 

 Häromdagen satt det en stor flock av sidensvansar som mumsade på äpplen som fortfarande satt kvar på trädet. De kommer ofta i stora flockar. Klicka på bilden så ser ni fåglarna bättre.


  

Nu skall vi strax ut på en promenad. Vår matte är rädd för att halka så hon sätter på sig ”dubbkängorna” som hon gillar och har haft i flera år .

Av Libby, Cara o Gizza - 14 november 2012 14:29


Lycka kan för vår matte vara så litet som att i dag har klarat av att gå en tre kilometers  promenad, på slät mark förstås, med oss tre. Hon önskade att det inte varit så lerigt på vägarna men vi är duktiga på att trava direkt in i duschen när vi kommer hem.   


Av Libby, Cara o Gizza - 21 oktober 2012 13:18

Mycket har hänt oss här hemma, både tråkiga och roliga saker. En tråkig sak var att vår lillhusse blev rånad på sin bil av två män maskerade med huvor. Som polisen sa ”bättre fly än illa fäkta” så hände inget med honom, förutom chocken, men bilen är borta och med det som följer en hel del praktiska saker.  

Nu har vi hösten här. För några veckor sedan klipptes gräsmattan för sista gången, i år.

 

Fallfrukten från äppelträden uppskattas av älgarna som står och mumsar, får hålla koll att inte hundarna släpps ut när de är på besök. Gillar inte att de är så nära. Utemöbler inställda, sommarvattnet är avstängt.

   

 Kastanjer ramlar ner från trädet och som tur är har vi inte fått någon i huvudet, de är taggiga.

       

De sista blommorna kämpar innan frosten tar dem.

 

Pelargoner har ställts in.

 

Fåglarna matas med talgbollar, jordnötter och solrosfrön. De verkar vara omättbara, vi behöver fylla på dagligen.

   

Vi har varit en tripp söderut bl.a till det vackra Öland där vi råkade komma när de hade sin årliga skördemarknad. Mycket folk var det som rörde sig på landsbygden och i samhällena. Vackert som vanligt utefter kustvägarna.

 

Vi har haft lydnadstävling på vår brukshundklubb och bl.a vår matte hade denna gång kökstjänsten så Libby med kompisar fick vara ”köksnissar”.

 

Flickorna har löpt klart och går in i sin nästa fas, skendräktighet, men det brukar inte vara några problem med de hormoner som rör till det det för dem.

 

Cara,som på bilden är tre månader. Liten har blivit stor. För några dagar sedan fyllde hon sju år. Grattis Cara! 


Av Libby, Cara o Gizza - 16 september 2012 11:27Så här sitter jag, Gizza, ofta på en övervuxen stubbe på baksidan av vår tomt. Jag har bra koll på de små grodorna som har tagit sig fram i, för dem, den höga vegetationen. Jag vet inte hur mycket grodor som passerat vår skogsbacke, alla på väg åt samma håll, men många har det varit under en lång tid. Grodorna bryr jag mig inte om men de små mössen är roligare. Jag har lyckas fånga en del, som den råtthund jag är. Matte hittade små möss och trodde att det varit en katt framme men vid några tillfällen har hon fått se mig fånga en mus. Ingen konst för en liten snabb dvärgschnauzer som jag.

Presentation


Den här bloggen handlar om två schnauzrar, Libby och Cara, och en dvärgschnauzer, Gizza. Libby, är född 2000 och Cara är född 2005. Gizza, New Era´s Havanna, är född 2009.

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015
>>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Schnauzerflickorna med Blogkeen
Följ Schnauzerflickorna med Bloglovin'

Sök i bloggen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se